Het Streekmuseum in 2017

Tijdelijke expositie 'De Ramp 1953'

Dit seizoen is er in het museum een bijzondere expositie over de watersnoodramp van 1953 op Goeree-Overflakkee. Diverse verhalen, filmbeelden en fotomateriaal laten zien wat de impact was van deze ramp op het eiland. Toen, maar ook nu. Sta stil bij dit ingrijpende eilandverhaal! De expositie is te zien tot en met 29 september 2017.

Vernieuwde vaste opstelling

Nieuw dit seizoen is het verhaal van Kees, het koeienwachtertje. Zij standbeeld staat voor het museum bij de kerk. Hij woont vanaf dit seizoen samen met zijn familie in het museum. Zij vertellen de bezoekers op interactieve aanraakschermen het verhaal van landbouw en visserij op Goeree-Overflakkee. De filmpjes maken onderdeel uit van het project 'Water, het DNA van Goeree-Overflakkee' waarin de bijzondere relatie van het eiland met het water centraal staat.

Maand van de Geschiedenis

In oktober staat het landelijke thema van de Maand van de Geschiedenis centraal. Dit jaar is dat thema 'Geluk'. Een expositie in het museum neemt je terug naar de jaren vijftig, zestig en zeventig, toen geluk nog heel gewoon was. Of toch niet? Geniet van vele retrovoorwerpen die voor velen een feest van herkenning zullen opleveren. De expositie is te zien tot en met 28 oktober 2017.

Mogelijkheden buiten openingstijden

Buiten de reguliere openingstijden is een groepsbezoek op afspraak mogelijk. Ook is het mogelijk om in het museum kinderfeestjes te vieren of met een klas het museum te bezoeken. Natuurlijk is dit alles ook gewoon tijdens regulieren openingstijden te boeken.