Twitter

Facebook

Openingstijden Kerstvakantie

 Ga in de kerstvakantie op ontdekkingsreis door de geschiedenis van Goeree-Overflakkee en kom naar het Streekmuseum in de Kerkstraat van Sommelsdijk.

Lees meer...

Toneelstuk Kerst door de eeuwen heen

 Ieder jaar organiseert het Streekmuseum een aantal toneelstukken. Zo ook zaterdagmiddag 22 december. Deze wintervoorstelling is recent geschreven en heeft de titel: Kerst door de eeuwen heen.

Lees meer...

Sinterklaas slaapt in bedstee

Door het enorme snurken van Sinterklaas hebben de Pieten van het PietenDiekhuus in Middelharnis besloten Sinterklaas ergens anders te laten slapen. Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in de Kerkstraat van Sommelsdijk is uitgekozen als geschikt onderkomen voor de goedheiligman uit Spanje. Deze eeuwenoude locatie past helemaal bij de leeftijd en levensstijl van de oude Sinterklaas.

Lees meer...

Extra openstelling museum

 

Heel de dag hard werken en geen tijd het Streekmuseum Goeree-Overflakkee te bezoeken? Kom zaterdagmiddag 17 november of maandagavond 19 november naar het Streekmuseum. Het is tevens een geschikt moment om Sinterklaas en Kerstcadeaus aan te schaffen aangezien het museum de winterperiode gesloten is.

Lees meer...

Herdenkingsconcert 10 november WO 1

Er is 10 november een herdenkingsconcert in de kerk van Dirksland met geprojecteerd beeld en uitleg. Dit in het kader van de herdenking 100 jaar Eerste Wereldoorlog.

Lees meer...

Expo tot 1 november

Oktober staat traditiegetrouw in het teken van de Maand van de Geschiedenis. Het thema in 2018 is "Opstand". Op Goeree-Overflakkee is er als ondertitel gekozen voor "Goeree-Overflakkee tijdens WO I"

Lees meer...

Lezing GO tijdens Eerste Wereldoorlog

 Nederland was neutraal tijdens de Eerste Wereldoorlog. Maar dat betekent niet dat er geen gevolgen van de oorlog zichtbaar waren. Ook op Goeree-Overflakkee is er van alles gebeurd. Docent Arjen Diepenhorst geeft een lezing over deze gebeurtenissen, ondersteund met authentieke beelden.

Lees meer...

Vlag Middelharnis te bestellen

Na het succes van de vlag van Sommelsdijk is nu ook de vlag van Middelharnis in de verkoop. De andere dorpsvlaggen volgen op een later tijdstip.

Lees meer...

Werken Rien Poortvliet even terug op Flakkee

In het Streekmuseum zijn ongeveer 15 originele aquarellen en olieverfschilderijen van Rien Poortvliet te zien. De werken zijn tijdelijk beschikbaar gesteld door het Rien Poortvlietmuseum op Tiengemeten.
Om de expositie op te luisteren is er zaterdag 22 september tussen 12:00 en 13:00 uur een lunchstop van een tiental mencombinaties (voornamelijk koudbloed werkende trekpaarden). 
 
In de expositie is een keuze te zien van werken uit het boek: "Langs het tuinpad van mijn vaderen" en "Het briesend paard".

Het Streekmuseum is verheugd over de plezierige samenwerking met het Rien Poortvlietmuseum.
 

VR film genomineerd voor Gouden Kalf

Het Nederlands Film Festival heeft  bekend gemaakt dat de Virtual Reality beleving van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee kans maakt op het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018. Een vakjury koos de VR-vertelling over de noodlottige stormnacht naast negen andere producties. De beleving werd beoordeeld op artistieke waarde, impact en innovatieve verhaalvorm.  

Lees meer...

Vind jij ons museum ook het leukste van Nederland?

Jij kunt ons op weg helpen om de Museum Ontdekking 2016 Awards te winnen! De Publieksprijs voor het beste Museum van het jaar, ook wel Museum Ontdekking 2016 Awards genoemd, is een prijs die dit jaar voor de tweede keer wordt uitgereikt door Museumkwartier.nl. Anders dan vorig jaar, wordt voor deze editie geen speciale jury ingezet. Het Nederlandse publiek kan zijn stem uitbrengen op Museumkwartier.nl en bepaalt zodoende welke musea de Museum Ontdekking 2016 Awards publieksprijs wint. Jij kunt ons op weg helpen!

Lees meer...

Verrassende rondleidingen door het Streekmuseum

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee presenteert zich tegenwoordig met de leus ‘Het Streekmuseum vertelt eilandverhalen!’ Die leus kan ook heel letterlijk worden opgevat, want tijdens de rondleidingen, die vanaf april maandelijks gaan plaatsvinden, krijgen de bezoekers de verhalen op verrassende wijze te horen.

Lees meer...

Kinderfeestjes in het museum, spannend en leerzaam!

Voor kinderen blijft het Streekmuseum Goeree-Overflakkee gewoon open in de wintermaanden. Ze kunnen er, zoals ook in de rest van het jaar, een kinderfeestje houden: ‘Zoek de schat van kapitein Zeebeer’. Spannend en leerzaam!

Lees meer...

Puzzeltocht in het Streekmuseum, een leerzaam snoepreisje!

De wind in de zeilen hebben. Een snoepreisje maken. Dat gaat me boven de pet. In het Streekmuseum Goeree-Overflakkee zijn tal van voorwerpen te vinden die te maken hebben met spreekwoorden en gezegden. Zelfs de halve zool is vertegenwoordigd.Basisschoolleerlingen vanaf groep 4 kunnen in groepjes een leerzame puzzeltocht door het museum maken.

Lees meer...