Monumentendag met Poterbal

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee is tijdens Open Monumentendag, zaterdag 14 september, een echte “plek van plezier” conform het landelijk thema van dit jaar. Hier komt een prachtige traditie weer tot leven: het Poterbal mét levende geschiedenis.

Vanaf 10:00 uur zijn er mensen in klederdracht aan het werk in het historische Kerkstraatje van Sommelsdijk. Ramen zemen met ramenspuit, straatje schuren, wassen in een tobbe… Na het harde werk is het tijd om te ontspannen en lekker te eten. Van 13.00-16.00 uur staat het Poterbal op het programma. Er zijn op traditionele wijze bereide poters (aardappelen) met spekjes, piccalilly, augurk en zilveruitjes te koop. Iedereen is welkom.

Het entree van het museum is 14 september voor de helft van de prijs. Kinderen mogen gratis naar binnen.