Speuren met metaaldetector

Heb je altijd al een keer als een échte archeoloog willen zoeken met een metaaldetector? In de Maand van de Geschiedenis kan het ! Op zaterdag 12 oktober kun jij op zoek naar vondsten!

Oktober is traditiegetrouw de Maand van de Geschiedenis. Daarom organiseert historische vereniging De Motte in samenwerking met het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, de bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en het Streekarchief “speuren met een metaaldetector”.

Er is beperkte plaats van 20 kinderen per dagdeel. De tijden zijn: 9.30-12.00 uur en van 13.00-15.30 uur. Je krijgt na je deelname zelfs een echt certificaat! Doelgroep zijn kinderen van 6 t/m 13 jaar.  Trek wel je oude kleren en laarzen aan!

Kosten zijn 7,50 per persoon en de locatie is Poppendamseweg 4 in de polder van Sommelsdijk. De amateur archeoloog uit Dirksland die de grootste Middeleeuwse muntenschat van Nederland heeft gevonden, is er ook!

Aanmelden: aan de balie in de Bibliotheek of binnenkort via https://www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl/actueel/agenda/jeugd/2019/Detectordag-GO.12102019.html