Lezing Marieke van Ouddorp

Donderdag 24 oktober wordt in het Raad- en Polderhuis in Ouddorp de lezing “Marieke van Ouddorp” gehouden. De lezing wordt georganiseerd in het kader van de Maand van de Geschiedenis.

De lezing “Marieke van Ouddorp” laat Ouddorp ten tijde van de Middeleeuwen herleven. Aan de hand van archeologische vondsten waaronder een opgegraven schedel van een meisje, is het verhaal rond Marieke van Ouddorp ontstaan. Alexandre van de Berg neemt ons deze avond mee in dit prachtige verhaal. Via Marieke krijgen we een uniek kijkje  in het leven in de 12e en 13e eeuw in Ouddorp. Na de lezing is onder begeleiding de tentoonstelling over deze periode in de kerktoren te bezichtigen en wordt een bezoek gebracht aan enkele andere torenkamers.

De lezing begint om 20.00 uur in het Raad- en Polderhuis Ouddorp. Entree € 5,- inclusief consumptie. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de balie van de bibliotheken en via www.bzhd.nl Vanaf 19.45 uur bent u van harte welkom.

De lezing wordt georganiseerd door de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, in samenwerking met Historische vereniging de Motte en Museum Ouddorp. Kijk voor meer informatie over deze of andere activiteiten van de bibliotheek op www.bzhd.nl