Twitter

Facebook

Kinderfeestjes in het museum, spannend en leerzaam!

Voor kinderen blijft het Streekmuseum Goeree-Overflakkee gewoon open in de wintermaanden. Ze kunnen er, zoals ook in de rest van het jaar, een kinderfeestje houden: ‘Zoek de schat van kapitein Zeebeer’. Spannend en leerzaam!

De schat van kapitein Zeebeer is gestolen door Rooie Klaas. Dat is een piraat die in de zestiende eeuw leefde en in opdracht van de koning van Denemarken schepen mocht kapen. Rooie Klaas is een figuur uit de geschiedenis van Goeree-Overflakkee. Hij ontdekte tijdens zijn kaperstochten een droogvallende plaat voor de haven van Goedereede. Die plaat werd ingedijkt en de nieuwe polder kreeg de naam van Rooie Klaas: Rooklaaspolder. Die polder is er nog steeds, tussen Goedereede en Goedereede-Havenhoofd.

De spannende geschiedenis van deze piraat komt tot leven tijdens het kinderfeestje in het Streekmuseum. Het museum heeft er een film voor laten maken. Daarnaast is er een speurtocht naar de schat van kapitein Zeebeer. De kinderen kunnen schrijven met een ganzenveer en krijgen uiteraard wat te drinken met wat lekkers.

Het feestje, dat ongeveer anderhalf uur duurt, is bedoeld voor kinderen uit de basisschoolgroepen 3 tot en met 6, maximaal tien per feestje. De prijs bedraagt 7,50 euro per kind. Begeleiders mogen GRATIS!. Een kinderfeestje in het Streekmuseum boeken kan via http://www.streekmuseumgo.nl/index.php/feestjeboeking.

Onder andere met ‘Zoek de schat van kapitein Zeebeer’ maakt het Streekmuseum de rijke geschiedenis van Goeree-Overflakkee tastbaar voor de jeugd. Ook op deze manier profileert het museum zich als het Erfgoedmuseum van Goeree-Overflakkee: het Streekmuseum vertelt Eilandverhalen.