Verrassende rondleidingen door het Streekmuseum

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee presenteert zich tegenwoordig met de leus ‘Het Streekmuseum vertelt eilandverhalen!’ Die leus kan ook heel letterlijk worden opgevat, want tijdens de rondleidingen, die vanaf april maandelijks gaan plaatsvinden, krijgen de bezoekers de verhalen op verrassende wijze te horen.

Het Streekmuseum is vanaf 19 maart geopend voor het publiek. Veel eerder dan in voorgaande jaren, toen de deuren vanaf 1 mei open gingen. Het museum bruist ook in 2016 van de activiteiten, waarvan de opening van de tentoonstelling Paaseiland op Goeree-Overflakkee op 19 maart een eerste bewijs is.

Een activiteit die de aandacht trekt zijn de maandelijkse rondleidingen. De rondleidingen zelf zijn niet nieuw. Wel nieuw is de ‘levende geschiedenis’ die het museum eraan heeft toegevoegd. Te denken valt aan een klein toneelstukje waarin de kleding uit vervlogen tijden centraal staat, het besmeren van een snee brood met reuzel, het malen en zetten van koffie en het toedienen van levertraan voor het naar bed gaan. Proef en beleef…

De rondleidingen zijn op de volgende donderdagen: 14 april, 12 mei, 9 juni, 14 juli, 11 augustus, 8 september en 13 oktober. De aanvang is steeds 14.00 uur. De kosten bedragen 7,50 euro per persoon, inclusief koffie en wat lekkers. Kinderen betalen 5 euro. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 52153169.