Expo tot 1 november

Oktober staat traditiegetrouw in het teken van de Maand van de Geschiedenis. Het thema in 2018 is "Opstand". Op Goeree-Overflakkee is er als ondertitel gekozen voor "Goeree-Overflakkee tijdens WO I"
Ook over ons eiland zijn bijzondere verhalen te vertellen, het was een spannende periode waarin velen te maken kregen met de gevolgen van de eerste mondiale oorlog. Bijzonder was bijvoorbeeld dat de Nederlandse opperbevelhebber van Land en Zeemacht een Flakkeënaar was. Namelijk Cornelis Jacobus Snijders. Verder zijn er nog tal van opmerkelijke historische gebeurtenissen op te rakelen. Denkt u maar aan de mobilisatie van alle landweermannen en miliciens, de portvangst in Goedereede (dat nog steeds gevierd wordt tijdens de portdagen) en de driehonderd Belgische vluchtelingen die in 1914 hun heil zochten op ons eiland.

Tot 1 november is het museum geopend. In de winter is het museum gesloten.