Sinterklaas slaapt in bedstee

Door het enorme snurken van Sinterklaas hebben de Pieten van het PietenDiekhuus in Middelharnis besloten Sinterklaas ergens anders te laten slapen. Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in de Kerkstraat van Sommelsdijk is uitgekozen als geschikt onderkomen voor de goedheiligman uit Spanje. Deze eeuwenoude locatie past helemaal bij de leeftijd en levensstijl van de oude Sinterklaas.

In het Pietenhuis (Diekhuus) van Middelharnis start het kinderprogramma met uiteindelijk een speurtocht naar het huis van Sinterklaas in Sommelsdijk. In het Streekmuseum kunnen kinderen een schoen achterlaten bij de slapende Sinterklaas en deze vrijdags ophalen.

Het brengen van de schoen op woensdagen 21 en 28 november tussen 14:00-17:00 uur is gratis. Voor het ophalen van de schoen vrijdag 23 en 30 november tussen 15:00-18:00 uur vraagt het Huis van Sinterklaas een bijdrage van 2,50 per kind. Snoep en cadeautjes zullen niet ontbreken. Ouders mogen gratis het huis van Sinterklaas bezoeken.

Sinterklaas nodigt  u van harte welkom in zijn huis waar Kruukplaetjes,- en Stroopbrokpieten de kinderen begroeten.