Dorpsvlaggen te koop

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee is voornemens van alle dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee de dorpsvlag uit te geven. Dit in navolging van het succes met de vlag van Sommelsdijk. Momenteel in ons assortiment: Den Bommel, Nieuwe-Tonge, Stellendam, Middelharnis en Sommelsdijk.

De vlag van Stellendam is naar het door de Hoge Raad van Adel vastgestelde wapen uit 1817. Stellendam was toen nog een zelfstandige gemeente. Op de vlag staat een witte zwaan zwemmende op een zee, gegolfd van 6 stukken van zilver en sijnople. Een vlag kost slechts 25 euro. De vlag is te koop in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, Kerkstraat in Sommelsdijk. Dagelijks geopend van dinsdag t/m zaterdag 14:00-17:00 uur.

Met de aankoop van de vlag steunt u het museum en helpt u het Streekmuseum eilandverhalen te vertellen en door te vertellen. Het vlagprotocol is niet van toepassing. Daarom mag de vlag het gehele jaar buiten hangen.

Wilt u ook eigenaar worden van de vlag van uw dorp? Geef aan van welk dorp u de vlag wilt kopen via de website: www.streekmuseum.nl/vlag