Kerkstraat 4-12 3245
AK Sommelsdijk
T 06-52153169

Openingstijden

ma. gesloten
di. 14:00 – 17:00
wo. 10.00 – 12.00 / 14.00 – 17.00
do. 14:00 – 17:00
vr. 14:00 – 17:00
za. 14.00 – 17.00

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 5.00
€ 2.50
Gratis
webshop
Het laatste nieuws

Kids Kerstpuzzeltocht

Het is bijna weer zover. Kerst! Na het grote succes van de Sinterklaasspeurtochten organiseert het Streekmuseum Goeree-Overflakkee vanaf zaterdag 19 december een kerstspeurtocht voor kinderen. Deze speurtocht duurt ongeveer 1 uur en start in de Kerkstraat van Sommelsdijk en gaat over de winkeldijk van Middelharnis. De puzzeltocht is ideaal te lopen in de kerstvakantie en kan als “veilig” worden beschouwd.

Wat is de bedoeling?

De kinderen worden op pad gestuurd om tekeningen te zoeken. Deze tekeningen laten stukjes zien van het kerstverhaal en de geboorte van het kindje Jezus. Maar om het iets moeilijker te maken, hebben de vrijwilligers van het Streekmuseum daar wel een bepaalde volgorde in aangebracht. Zoek bij elke verhaaltje het ontbrekende woord in de vorm van een tekening. Deze tekeningen vind je langs de route. De route loopt langs diverse etalages van de winkeldijk in Middelharnis.

Bij elke tekening staat ook een letter. Deze letters moeten de kinderen opschrijven en een zin van maken. 

Wat is de prijs?

De puzzeltocht kost slechts € 2,50 per deelnemer en is verkrijgbaar in het Streekmuseum in de Kerkstraat van Sommelsdijk. Kinderen krijgen een gave pen mee met daarop een glazen bolletje. Dat maakt het nóg leuker om de antwoorden op te schrijven! De antwoorden moeten vervolgens ingeleverd worden bij het Streekmuseum. Dit kan tot het einde van de kerstvakantie begin januari. Bij het inleveren krijgen de deelnemers als prijs ook nog een lekker cadeau!

Speciale dagen

De kerstvakantie is ook een ideale periode om de Kids Kerstpuzzeltocht te lopen. Het museum is dagelijks ’s middags geopend met uitzondering van de maandagen en de feestdagen. Zie www.streekmuseum.nl/kerstvakantie voor de openingstijden.

Zaterdag 19 december worden ook de wandelpuzzeltochten door Middelharnis en Sommelsdijk uitgegeven. Deze zijn meer gericht op volwassenen. Voor de kleintjes daarom de speciale Kids Kerstspeurtocht. Deze laatste puzzeltocht is, in tegenstelling tot de tochten voor volwassenen, tot het einde van de kerstvakantie te lopen.

Kleurwedstrijd

Hou je van tekenen? Maak dan een mooie tekening voor de voorzitter van het Streekmuseum en lever deze in vóór het einde van de kerstvakantie ! Onder de mooiste inzendingen verloot de voorzitter mooie prijzen.

Openingstijden

(Vanwege de landelijke maatregelen is het museum gesloten tot 19 januari 2021)

ma. gesloten
di. 14:00 – 17:00 (alleen op afspraak)
wo. 10.00 – 12.00 / 14.00 – 17.00
do. 14:00 – 17:00 (alleen op afspraak)
vr. 14:00 – 17:00 (alleen op afspraak)
za. 14.00 – 17.00

 

Het museum heeft in de winter (1 november tot 1 maart) aangepaste openingstijden. In de vakanties is het museum geopend.

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 5.00
€ 2.50
Gratis

Betalen kan per PIN of contant. Helaas accepteren wij geen museumkaart.

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden
€ 15.00
€ 25.00

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat. Houdt u er rekening mee dat u hier op woensdagen vanwege markt niet kunt parkeren!

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

Streekmuseum Goeree-Overflakkee
17 beoordelingen