Kerkstraat 4-12 3245
AK Sommelsdijk
T 06-52153169

Openingstijden

ma. gesloten
di. 14:00 – 17:00
wo. 10.00 – 12.00 / 14.00 – 17.00
do. 14:00 – 17:00
vr. 14:00 – 17:00
za. 14.00 – 17.00

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 5.00
€ 2.50
Gratis
webshop
Het laatste nieuws

Sinterklaaspuzzeltocht

Het is bijna weer zover. De leukste tijd van het jaar! Ondanks corona heeft Sinterklaas een manier gevonden om vanuit Spanje veilig naar Nederland te komen. Natuurlijk moet de Sint weer ergens kunnen logeren. Ook dit jaar slaapt Sinterklaas in de bedstede van het Sinterklaashuis in de Kerkstraat van Sommelsdijk. Hij roept de kinderen op mee te doen met de veilige Sinterklaaspuzzeltocht.

De Kruukplaetjespieten van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee hebben een veilige manier gevonden om de kinderen van Goeree-Overflakkee te vermaken en dan OOK nog een cadeautje te geven. Maar kinderen krijgen het cadeau niet zo maar. Ze moeten er wel wat voor doen!

Vanaf zaterdag 14 november is in het Sinterklaashuis de Sinterklaasspeurtocht te koop. Deze speurtocht is voor kinderen en duurt ongeveer 45 minuten tot 1 uur en gaat door oud-Sommelsdijk. De puzzeltocht kan in de komende drie weken worden gelopen.

Wat is de prijs?

De puzzeltocht kost slechts € 2,50 per deelnemer en is verkrijgbaar in het Sinterklaashuis in de Kerkstraat van Sommelsdijk. Kinderen krijgen een gave pompom pen mee met Sinterklaas of Piet erop. Deze pen, met zacht bolletje, maakt het nóg leuker om de antwoorden op te schrijven! De antwoorden moeten vervolgens ingeleverd worden bij het Sinterklaashuis. Dit kan tot en met 5 december. Bij het inleveren krijgen de deelnemers als prijs ook nog een lekker cadeau!

Speciale dagen

Drie weken lang kan de puzzeltocht worden gelopen, maar alleen op woensdagen 18 en 25 november worden er ’s middags Sinterklaasliedjes gespeeld op een klein draaiorgeltje van de Razenberg stichting.

Nieuwsgierig naar de slaapkamer van de Sint??? Kijk stiekem door de ramen! En als hij niet op de daken aan het werk is, ligt hij te slapen in de bedstede.

Fotowedstrijd

De speurtocht kan als “veilig” worden beschouwd. Sint en de Pieten zijn niet op straat aanwezig om groepsvorming te voorkomen. Daarom doet het Streekmuseum NU de oproep om de kinderen in te schakelen als hulp-Piet!!! Stuur jouw leukste foto op naar info@streekmuseum.nl en uit de leukste inzendingen verdelen wij een mooi cadeau!

Filmpje van de Sint en Piet

Worden de kinderen niet enthousiast van dit persbericht? Laat ze dan dit filmpje bekijken van Sint en Kruukplaetjespiet op het YouTube kanaal van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Daar praten Sint en Piet over het vervelende virus en praten ze enthousiast over de puzzeltocht. Een aanrader voor jong en oud.

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door en in afstemming met de gemeente Goeree-Overflakkee.

Openingstijden

ma. gesloten
di. 14:00 – 17:00 (alleen op afspraak)
wo. 10.00 – 12.00 / 14.00 – 17.00
do. 14:00 – 17:00 (alleen op afspraak)
vr. 14:00 – 17:00 (alleen op afspraak)
za. 14.00 – 17.00

 

Het museum heeft in de winter (1 november tot 1 maart) aangepaste openingstijden. In de vakanties is het museum geopend.

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 5.00
€ 2.50
Gratis

Betalen kan per PIN of contant. Helaas accepteren wij geen museumkaart.

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden
€ 15.00
€ 25.00

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat. Houdt u er rekening mee dat u hier op woensdagen vanwege markt niet kunt parkeren!

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

Streekmuseum Goeree-Overflakkee
17 beoordelingen