Bin joe de koekebakker van ut jaer???
Wie kent ze niet: De wereldberoemde Flakkeese Kruukplaetjes. Hét Flakkeese koekje, dat ondanks het vastgestelde recept, toch door iedereen net iets anders wordt gebakken. Maar …. welk Kruukplaetje is nu het lekkerste? En welke ziet er het mooiste uit? Deze dilemma’s worden uitgevochten tijdens het “Flakkees Wereldkampioenschap Kruukplaetjes bakken”. Hieronder vind je alle informatie om je voor te bereiden.
Het kampioenschap bestaat uit 3 rondes. (Je mag zelf kiezen met hoeveel rondes je meedoet)
Ronde 1: Kruukplaetjes volgens aangeleverd recept (10 stuks)
Deze baksels worden beoordeeld op: Uiterlijk, Smaak en Presentatie. Klik hier voor het recept en neem het bijgaand formulier mee bij inleveren: Deelnameformulier ronde 1
Ronde 2: Kruukplaetjes “mit je eigen reut” erin (10 stuks)
Bak de Kruukplaetjes hoe je ze zelf het lekkerste vindt en verrijk ze met jouw unieke ingrediënten. Deze baksels worden beoordeeld op: Uiterlijk, Smaak, Presentatie. Daarnaast lever je op bijgeleverd formulier je ingrediëntenlijst aan. Deelnameformulier met ingrediëntenlijst ronde 2
Ronde 3: Kruukplaetjes – “doe mar un end” (voldoende om beoordeeld te worden door een jury van 6 personen)
Van taart tot nagerecht – alles mag! Als het Kruukplaetje/de unieke Kruukplaetjes-smaak maar te herkennen is. Deze baksels worden beoordeeld op: Uiterlijk, Smaak en Presentatie. Daarnaast lever je op bijgeleverd formulier je ingrediëntenlijst + recept aan. deelnameformulier met ingrediëntenlijst ronde 3
Bent u niet in de gelegenheid om de deelnameformulieren te printen? Tijdens openingstijden kunnen deze ook worden afgehaald in het Streekmuseum.
Inleverdata: Het inleveren van de Kruukplaetjes kan op dinsdag 9 en woensdag 10 november tussen 10:00 en 17:00 uur in het Streekmuseum, Kerkstraat 4-12, Sommelsdijk.
Kosten voor deelname: Deelnemers betalen bij inlevering van hun baksel(s) €2,50.
Bekendmaking van de winnaars: De winnaars worden bekend gemaakt op donderdagavond 11 november. Deze avond presenteert Joost Drenthe in het Prieel van de Staver zijn nieuwe Flakkeese boek “Vrom kieke”, waarin Flakkeese recepten, anekdotes en spookverhalen staan.
Jury: De deskundige jury bestaat uit: Meester Boulanger en oud-Flakkeeenaar Peter Bienefelt, Eigenaar van Soof Catering Jeannette Kastelein, Oud-burgemeester en voormalig voorzitter van de culturele raad Greet de Kooning-Hommes
Donderdag 11 november is de prijsuitreiking tijdens de Flakkeese avond Vrom Kieke. Bestel hier uw kaartje.