Flag of Germany

Ot en Sien

Steun het museum!

Kom samen met je vrienden en/of vriendinnen naar het Streekmuseum en vier je verjaardag in het leukste museum van het eiland.

Verkleed als Ot en Sien ga je door het museum om te ervaren hoe de mensen vroeger leefden. Hoe deden moeders toen bijvoorbeeld de was? En, moesten de kinderen ook al meehelpen? We struinen heel het museum door. Gaan boodschappen doen in het winkeltje. Er moet koffie gemaald worden, de was ligt er nog.

Kortom…genoeg te doen! En als beloning krijg je een cent om in het winkeltje snoep te kopen. Daarna is het tijd om te spelen. Nee, geen computerspelletjes… Ezeltje prik, spijkerpoepen. Natuurlijk is er ook iets lekkers om te eten en drinken.

Boek je feestje  Praktische informatie

  • Leuk voor jongens en meisjes
  • Vanaf 6 jaar t/m 8 jaar
  • Binnen (en buiten)
  • Rondleiding en uitleg
  • Limonade en wat lekkers
  • Minimaal 5 kinderen.
  • Maximaal 10 kinderen.
  • Bij 5 of meer kinderen is een tweede begeleider noodzakelijk
  • Duur: 1,5 tot 2 uur
  • Prijs € 8,50 per kind, begeleiders mogen GRATIS!

  Bekijk ook onze andere thema feestjes

  uitgelichte_afbeelding

  Archeoloog voor één dag!

  Kom samen met je vriendjes en vriendinnetjes naar Het Streekmuseum en beleef als archeoloog de spannende zoektocht naar scherven van de Romeinen en Middeleeuwen.

  Bekijken
  uitgelichte_afbeelding

  De schat van kapitein Zeebeer

  In de zestiende eeuw leefde er een piraat. Zijn naam was Rooie Klaas. In opdracht van de koning van Denemarken roofde, kaapte en plunderde hij alle schepen die hij tegenkwam. Niemand was voor hem veilig. Op een dag roofde hij de schat van kapitein Zeebeer. Tot op de dag van vandaag weet niemand waar die schat gebleven is…

  Bekijken
  afbeelding

  Speciale pot
  Een speciale pot die vroeger veel gebruikt werd om dingen in te doen.

  Openingstijden

  zo & ma. gesloten
  di. 13:30-16:30
  wo. 13:30-16:30
  do. 13:30-16:30
  vr. 13:30-16:30
  za. 13:30-16:30

  Groepsbezoek mogelijk op afspraak.

  Bezoek onze webshop! 

  Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

  06-52 15 31 69 of 0187 – 48 37 78.

  info@streekmuseum.nl

  Entreeprijzen

  Volwassenen
  Kinderen tot 12 jaar
  Museumvrienden
  € 7.50
  € 2.50
  Gratis

  Betalen kan per PIN of contant. Wij accepteren nu ook de Museumkaart en de EILANDPAS.

  LET OP! Kaartjes via de EILANDPAS koop je voorafgaand via: Toegang Streekmuseum in Sommelsdijk | Goeree-Overflakkee (visitgo.nl)

  Rondleidingen en groepsbezoek

  Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

  Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

  Rondleiding tijdens openingstijden
  Rondleiding buiten openingstijden (op verzoek)
  € 35.00

  Bereikbaarheid

  Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

  Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat.

  Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

  Blijf op de hoogte

   Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

   Streekmuseum Goeree-Overflakkee
   17 beoordelingen