Flag of Germany
Bezoekersinformatie

Bezoekersinformatie

Op deze pagina vind je alle informatie voor een bezoek aan het Streekmuseum Goeree-Overflakkee.

Elk jaar bruist het museum weer van de activiteiten. Hoogtepunt is de expositie van de schat van Dirksland die in 2018 werd gevonden door Arco Hoekman. Duizenden munten uit de middeleeuwen, samengeklonterd in een aardwerken pot. Een unieke vondst die van grote historische waarde is en ons veel informatie kan geven over de middeleeuwse geschiedenis van het eiland.

Ook blijft de met een Gouden Kalf genomineerde VR-beleving over de watersnood van 1953 een must-see.

Adres: Kerkstraat 2-12 Sommelsdijk

Toegankelijkheid

De benedenverdieping van het museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De toegang naar het Flakkeese kamertje en de verdiepingen zijn helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Een invalidetoilet is op dit moment helaas nog niet aanwezig in het museum.

Plattegrond

Het museum is gehuisvest in zeven historische panden die onderling met elkaar zijn verbonden. Er zijn in totaal achttien afdelingen, verdeeld over vier themagebieden. Diverse objecten in de vitrines en uiteenlopend beeldmateriaal op interactieve aanraakschermen vertellen het verhaal van 2000 jaar eilandgeschiedenis

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. 14:00-17:00
wo. 14:00-17:00
do. 14:00-17:00
vr. 14:00-17:00
za. 14:00-17:00

 

Bezoek onze webshop! 

Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

06-52 15 31 69

info@streekmuseum.nl

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 5.00
€ 2.50
Gratis

Betalen kan per PIN of contant. Helaas accepteren wij geen museumkaart.

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden
€ 15.00
€ 25.00

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat.

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Blijf op de hoogte

    Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

    Streekmuseum Goeree-Overflakkee
    17 beoordelingen