Flag of Germany

Archeoloog voor één dag!

Steun het museum!

Kom samen met je vriendjes en vriendinnetjes naar Het Streekmuseum en beleef als archeoloog de spannende zoektocht naar scherven van de Romeinen en Middeleeuwen.

Kruip in de huid van een archeoloog en wordt een echte speurneus. Wat is een archeoloog en wat doet een archeoloog precies? Je hoort en doet van alles tijdens deze activiteit wat te maken heeft met de werkzaamheden van een archeoloog.

Aan de hand van de archeologische opgravingen in het museum worden de kinderen meegenomen in de wereld van Archeologie, Romeinen…en… ze kunnen zelf gaan graven. Een ieder krijgt een oorkonde en je mag je eigen “restauratiewerk” meenemen.

Boek je feestje  Praktische informatie

  • Leuk voor jongens en meisjes
  • Vanaf 7 jaar t/m 12 jaar
  • Binnen (en buiten)
  • Rondleiding en uitleg
  • Limonade en wat lekkers
  • Minimaal 5 kinderen.
  • Maximaal 10 kinderen.
  • Bij 5 of meer kinderen is een tweede begeleider noodzakelijk.
  • Duur: 2 uur.
  • Prijs € 8,50 per kind, begeleiders mogen GRATIS!

  Bekijk ook onze andere thema feestjes

  uitgelichte_afbeelding

  Ot en Sien

  Ervaar, verkleed als Ot en Sien, zelf hoe de mensen vroeger leefden. Hoe deden ze de was? En hoe kwam je aan boodschappen? En wat doe je in een tijd dat er nog geen computerspelletjes zijn?

  Bekijken
  uitgelichte_afbeelding

  De schat van kapitein Zeebeer

  In de zestiende eeuw leefde er een piraat. Zijn naam was Rooie Klaas. In opdracht van de koning van Denemarken roofde, kaapte en plunderde hij alle schepen die hij tegenkwam. Niemand was voor hem veilig. Op een dag roofde hij de schat van kapitein Zeebeer. Tot op de dag van vandaag weet niemand waar die schat gebleven is…

  Bekijken
  afbeelding

  Speciale pot
  Een speciale pot die vroeger veel gebruikt werd om dingen in te doen.

  Openingstijden

  zo & ma. gesloten
  di. 13:30-16:30
  wo. 13:30-16:30
  do. 13:30-16:30
  vr. 13:30-16:30
  za. 13:30-16:30

  Groepsbezoek mogelijk op afspraak.

  Bezoek onze webshop! 

  Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

  06-52 15 31 69 of 0187 – 48 37 78.

  info@streekmuseum.nl

  Entreeprijzen

  Volwassenen
  Kinderen tot 12 jaar
  Museumvrienden
  € 7.50
  € 2.50
  Gratis

  Betalen kan per PIN of contant. Wij accepteren nu ook de Museumkaart en de EILANDPAS.

  LET OP! Kaartjes via de EILANDPAS koop je voorafgaand via: Toegang Streekmuseum in Sommelsdijk | Goeree-Overflakkee (visitgo.nl)

  Rondleidingen en groepsbezoek

  Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

  Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

  Rondleiding tijdens openingstijden
  Rondleiding buiten openingstijden (op verzoek)
  € 35.00

  Bereikbaarheid

  Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

  Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat.

  Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

  Blijf op de hoogte

   Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

   Streekmuseum Goeree-Overflakkee
   17 beoordelingen