Flag of Germany
Het laatste nieuws

Ambachtenmarkt

Op 8 juni vindt in Middelharnis naast een braderie ook een sfeervolle ambachten- en streekmarkt plaats. Deze staan langs de Nieuwstraat en het Kerkepad. Deze markt biedt een scala aan traditionele ambachten en heerlijke streekproducten. Van bezem binden tot mosterd maken. Van rabarberchampagne uit Stellendam tot een demo van ouderwets sokken breien. Toe aan wat wilds? Er is een wildproeverij van gans. Durf jij te proeven?

De geur van kruukplaetjes zal u vast niet ontgaan. Deze worden ter plaatse gebakken door de vrijwilligers van het Streekmuseum. In de kraam van het Streekmuseum worden deze dag naast leuke Flakkeese verkoopwaar ook FLUZI T-shirts verkocht voor slechts 15 euro.

Er is een demonstratie kaarsen dompelen voor de kinderen. En uit Zeeland zal een dame de techniek van kantklossen laten zien.

Gezonde voeding?

Dan is deze streekmarkt zeker het bezoeken waard. Van natuurproducten voor gezond eten tot de heerlijkste kazen van Flakkeese melk. Pluk de vruchten uit de pluktuin. Duurzaam omgaan met eten en wild wordt mede verteld in de stand waar gans geproefd kan worden.

Wist u dat edelstenen ook een gezonde werking kunnen hebben? Neem deel aan de demonstratie sieraden maken waar halve edelstenen in verwerkt worden.

Daarnaast zijn er tal van houten artikelen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld mooie kaasplanken voor de kaas die je even verderop kan kopen. Zit je op de camping? Dan zijn gebreide sokken misschien wel iets voor jou die deze dag ook verkocht worden in de wolkraam.

Breng een toost uit met rabarchampagne. Wellicht op de geboorte van een kleine spruit? Want ook is er alles voor de baby te vinden. Of koop een leuk slabbetje bij de kraam van het Streekmuseum met de Flakkeese tekst: “ik bin un prol”.

Kunst

Hou je van kunst? Dan is een demonstratie keramiek ook iets voor jou. Bekijk de mooiste mosselen en schelpen of altijd bloeiende bloemen in epoxy.

Ook is er een glazenier aanwezig die kunstzinnige objecten maakt, die bijvoorbeeld als ruit in een gebouw gebruikt kan worden.

Het FLUZI-feest op 8 juni biedt voor ieder wat wils. Kom langs en geniet van een dag vol vakmanschap, streekproducten en gezelligheid! Programma FLUZI-FEEST 8 juni – Streekmuseum

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. 13:30-16:30
wo. 13:30-16:30
do. 13:30-16:30
vr. 13:30-16:30
za. 13:30-16:30

Groepsbezoek mogelijk op afspraak.

Bezoek onze webshop! 

Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

06-52 15 31 69 of 0187 – 48 37 78.

info@streekmuseum.nl

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 7.50
€ 2.50
Gratis

Betalen kan per PIN of contant. Wij accepteren nu ook de Museumkaart en de EILANDPAS.

LET OP! Kaartjes via de EILANDPAS koop je voorafgaand via: Toegang Streekmuseum in Sommelsdijk | Goeree-Overflakkee (visitgo.nl)

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden (op verzoek)
€ 35.00

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat.

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Blijf op de hoogte

    Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

    Streekmuseum Goeree-Overflakkee
    17 beoordelingen