Flag of Germany
Het laatste nieuws

Brillenkoker met Laantje van Middelharnis

Sommelsdijk- Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee heeft weer een nieuw artikel in het assortiment. Een brillenkoker en brillendoekje met het Laantje van Middelharnis. Een ideaal cadeautje voor Moederdag.

Ter bescherming van je bril is de koker gemaakt van metaal en voorzien van een sterk klapscharnier. Deze stevige brillenkoker is bekleed met zacht microfiber met print van het voor Nederland o zo bekende Laantje van Middelharnis. Dit schilderij van de Steneweg van Middelharnis werd geschilderd in 1689 door Meindert Hobbema.

Verdwenen

Het schilderij heeft ooit aan de muur in het Raadhuis van Middelharnis gehangen, totdat het werd geruild voor een kopie van het Laantje EN een ander schilderij. Twee voor de prijs van één. En zo verdween het schilderij van het eiland, maar werd het wel wereldberoemd!

Tegenwoordig hangt het Laantje van Middelharnis in The National Gallery van London.

Het Laantje komt terug!

Dankzij het Streekmuseum Goeree-Overflakkee komt het Laantje van Middelharnis weer binnen handbereik en kun je met de bril erbij goed inzoomen op het tafereel. En is je bril vies? Met het bijgeleverde brillendoekje (met OOK het Laantje erop) verdwijnen vetvlekken in een handomdraai.

Prijs

De brillenkoker met het Laantje is uniek en alleen te verkrijgen via het Streekmuseum. Daardoor een beperkte oplage en ook bij dit artikel geldt: op is op. De kosten bedragen 16,95 euro inclusief brillendoekje. U steunt daarmee het Streekmuseum eilandverhalen te vertellen en door te vertellen.

Kunst – Streekmuseum voor webshop.

Inspiratie

Onlangs gaf het Streekmuseum ook het Laantje van Middelharnis uit als legpuzzel. Daar zijn nog enkele exemplaren van. Ook is het mogelijk een unieke afdruk van een houtsnede van het Laantje te bemachtigen. Vince Trommel is maar liefst 2 weken lang bezig geweest om in het hout de Steneweg van Middelharnis uit 1689 te gutsen en te snijden. En dan ook nog in spiegelbeeld! De zwart-witte afdrukken zijn allemaal voorzien van een uniek nummer. 

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. 13:30-16:30
wo. 13:30-16:30
do. 13:30-16:30
vr. 13:30-16:30
za. 13:30-16:30

 

Bezoek onze webshop! 

Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

06-52 15 31 69

info@streekmuseum.nl

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 5.00
€ 2.50
Gratis

Betalen kan per PIN of contant. Wij accepteren nu ook de Museumkaart.

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden
€ 15.00
€ 25.00

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat.

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Blijf op de hoogte

    Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

    Streekmuseum Goeree-Overflakkee
    17 beoordelingen