Flag of Germany

Dagelijks leven rond 1900

Maak kennis met het leven op Goeree-Overflakkee rond 1900. Wat deden de mensen? Hoe woonden zij? Welke kleding droegen zij? Waan je even honderd jaar terug in de tijd in de Flakkeese woonkamer.

Steun het museum!

Maak kennis met het leven op Goeree-Overflakkee rond 1900. Wat deden de mensen? Hoe woonden zij? Welke kleding droegen zij? Waan je even honderd jaar terug in de tijd in de Flakkeese woonkamer. Hoor de klanken van het dialect en oefen het bekende leesplankje in de historische schoolklas. Geniet van de typische sieraden en streekdracht op de afdeling Streekdracht. Welke outfit zou jij wel eens een dagje willen dragen?

De mooiste voorwerpen van het Streekmuseum zie je ook op: Canon Streekmuseum Goeree-Overflakkee in 71 voorwerpen – Canon van Nederland

Bekijk ook onze andere collecties

uitgelichte_afbeelding

Landbouw en visserij

Het kofjekokertje, de jongste aan boord van het vissersschip, en het koeienwachtertje, de jongste arbeider in de landbouw. Beiden staan ze symbool voor een eeuwenlange traditie van akkers bewerken en de zee bevaren.

Bekijken
uitgelichte_afbeelding

Oude ambachten

Het Flakkeese volkslied zingt ervan en de volksaard van het eiland toont het. Al eeuwen wordt op Goeree-Overflakkee gewerkt voor de kost. Zie hoe dit vroeger in z’n werk ging in het oude straatje met ambachten op de museumzolder.

Bekijken
uitgelichte_afbeelding

Streekhistorie en watersnood

Al in de Romeinse tijd was op Goeree-Overflakkee sprake van bewoning. Ook het ontstaan van de Flakkeese polders in de middeleeuwen liet sporen na in de bodem. Bekijk op de tweede verdieping unieke vondsten.

Bekijken

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. 13:30-16:30
wo. 13:30-16:30
do. 13:30-16:30
vr. 13:30-16:30
za. 13:30-16:30

Groepsbezoek mogelijk op afspraak.

Bezoek onze webshop! 

Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

06-52 15 31 69 of 0187 – 48 37 78.

info@streekmuseum.nl

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 7.50
€ 2.50
Gratis

Betalen kan per PIN of contant. Wij accepteren nu ook de Museumkaart en de EILANDPAS.

LET OP! Kaartjes via de EILANDPAS koop je voorafgaand via: Toegang Streekmuseum in Sommelsdijk | Goeree-Overflakkee (visitgo.nl)

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden (op verzoek)
€ 35.00

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat.

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Blijf op de hoogte

    Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

    Streekmuseum Goeree-Overflakkee
    17 beoordelingen