Flag of Germany
Het laatste nieuws

Dorpswandeling Sommelsdijk

Ontdek de verborgen parel van Goeree-Overflakkee: Sommelsdijk!

Wandel mee door de historische straten van Sommelsdijk en beleef de charme van deze oude Zeeuwse enclave in het Hollandse Goeree-Overflakkee. Met zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur biedt Sommelsdijk een unieke kijk op het verleden van de regio.

De dorpswandeling neemt je mee langs de schilderachtige Voorstraat, waar elke steen een verhaal vertelt. Ontdek de geheimen van de oude haven en verbeeld je de bedrijvigheid van weleer met schepen die hun waren lossen op de kade.

Bewonder de indrukwekkende grafkelder van de familie Van Aerssen, ooit de rijkste mannen van Nederland, en leer over het patroon van de opbouw van een Flakkees dorp met zijn kenmerkende Voorstraat en Ring.

De rondleiding start bij het Streekmuseum in de Kerkstraat, waar je wordt verwelkomd door een enthousiaste gids. Voor slechts €7,50 per persoon, inclusief een kopje koffie is dit de perfecte manier om Sommelsdijk te ervaren.

Dus of je nu een toerist bent of een trotse eilander, sluit je aan bij deze dorpswandeling en zie Sommelsdijk met nieuwe ogen. Beleef Sommerdiek!

De data zijn: woensdag 5 juni, zaterdag 22 juni, woensdag 3 juli, zaterdag 20 juli, zaterdag 3 augustus. Start 14:15 uur bij het Streekmuseum Goeree-Overflakkee.

Inschrijving – Streekmuseum

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. 13:30-16:30
wo. 13:30-16:30
do. 13:30-16:30
vr. 13:30-16:30
za. 13:30-16:30

Groepsbezoek mogelijk op afspraak.

Bezoek onze webshop! 

Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

06-52 15 31 69 of 0187 – 48 37 78.

info@streekmuseum.nl

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 7.50
€ 2.50
Gratis

Betalen kan per PIN of contant. Wij accepteren nu ook de Museumkaart en de EILANDPAS.

LET OP! Kaartjes via de EILANDPAS koop je voorafgaand via: Toegang Streekmuseum in Sommelsdijk | Goeree-Overflakkee (visitgo.nl)

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden (op verzoek)
€ 35.00

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat.

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Blijf op de hoogte

    Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

    Streekmuseum Goeree-Overflakkee
    17 beoordelingen