Flag of Germany
Het laatste nieuws

EXTRA Lezing over Flakkee uit zijn isolement

Ooltgensplaat. Op maandagavond 27 mei organiseert het Streekmuseum Goeree-Overflakkee voor de tweede keer een lezing over de FLUZI. Bij de vorige lezing zat de Remonstrantse Kerk in Sommelsdijk met 80 geïnteresseerden helemaal vol. Ditmaal wordt de lezing georganiseerd in het oosten van het eiland. Een ieder is van harte welkom in het Oude Raadhuis van Ooltgensplaat.

8 juni vieren we het FLUZI-festival

Op het eiland Goeree-Overflakkee staat een bijzonder evenement op de agenda: het FLUZI-feest. Op zaterdag 8 juni wordt de historische kern van Middelharnis omgetoverd tot een bruisende braderie. Maar waar staat die afkorting FLUZI eigenlijk voor? Wel, het betekent Flakkee Uit Zijn Isolement. Een naam die nieuwsgierigheid opwekt en de geschiedenis van ons eiland in de schijnwerpers zet.

Geschiedenis Haringvlietbrug

Precies zestig jaar geleden, op 20 juli 1964, werd de Haringvlietbrug in gebruik genomen. Deze brug markeerde een keerpunt voor Flakkee, want het was de allereerste vaste-oeververbinding met het vasteland. In de jaren die volgden, zouden er nog meer bruggen en verbindingen komen, maar de Haringvlietbrug blijft een mijlpaal in de geschiedenis van het eiland.

Brug over Tiengemeten??

Jan Both, een kenner van de lokale geschiedenis, zal op maandag 27 mei in het Oude Raadhuis van Ooltgensplaat een boeiende lezing geven over de totstandkoming van deze brug. Het verhaal achter de Haringvlietbrug is fascinerend en kent vele facetten. Jan zal vertellen over de lange aanloop, de plannen die soms in de ijskast belandden en het doorzettingsvermogen dat nodig was om dit project te realiseren. Hij zal ons meenemen in de wereld van ingenieurs, politici en gewone mensen die samenwerkten om de brug te bouwen.

Na deze lezing zult u wellicht met enige trots over de Haringvlietbrug rijden. Want het is niet zomaar een stuk infrastructuur; het is een symbool van verbondenheid en vooruitgang.

Aanmelden kan via website Streekmuseum

De lezing op 27 mei wordt gegeven in het Oude Raadhuis van Ooltgensplaat. Zaal open vanaf 19:00 uur. De lezing start 19:30 uur. Kosten 7,50 euro. Koffie en thee inbegrepen. Aanmelden kan via de webshop van het Streekmuseum: Lezing over de FLUZI – Streekmuseum

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. 13:30-16:30
wo. 13:30-16:30
do. 13:30-16:30
vr. 13:30-16:30
za. 13:30-16:30

Groepsbezoek mogelijk op afspraak.

Bezoek onze webshop! 

Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

06-52 15 31 69 of 0187 – 48 37 78.

info@streekmuseum.nl

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 7.50
€ 2.50
Gratis

Betalen kan per PIN of contant. Wij accepteren nu ook de Museumkaart en de EILANDPAS.

LET OP! Kaartjes via de EILANDPAS koop je voorafgaand via: Toegang Streekmuseum in Sommelsdijk | Goeree-Overflakkee (visitgo.nl)

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden (op verzoek)
€ 35.00

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat.

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Blijf op de hoogte

    Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

    Streekmuseum Goeree-Overflakkee
    17 beoordelingen