Flag of Germany
Het laatste nieuws

Flakkees Vrijheidsfeest

Vrijheid door de eeuwen heen.

Het Flakkees Vrijheidsfeest is een groot evenement voor iedereen ter ere van 75 jaar bevrijding in Nederland, met een duidelijke link naar Goeree Overflakkee. Door de corona is dit evenement uitgesteld naar zaterdag 13 mei in het centrum van Middelharnis. Omdat het programma nog niet volledig is uitgewerkt volgt bij deze de ruwe opzet.

Het Diekhuusplein wordt omgedoopt tot het plein van de vrijheid. Het programma zal beginnen met parade van vaandelzwaaiers, muziek kapel, militaire voertuigen, veteranen van Go, Scouting Goedereede etc.. Zij zullen hierbij vlaggen gebruiken van de landen die ons helpen geholpen met de bevrijding en vlaggen van de dorpen van Goeree Overflakkee. Aansluitend zullen de vlaggen gehesen worden door veteranen van het eiland onder begeleiding en erehaag van Scouting Goedereede. Hierna zal er een openingsconcert worden gegeven op het plein. Later op de dag zullen er een aantal liveoptredens worden gehouden in diverse muziekstijlen, waarbij de link met bevrijding door de jaren heen niet zal ontbreken. Speciaal op deze dag zal ook het Diekhuus geopend zijn voor de expositie van de Rare Kiek met het thema Vrijheid op Goeree Overflakkee. Tevens wordt er een doorgaande korte film vertoond in het Diekhuus in hetzelfde thema.

Het Beneden Zandpad zal worden omgedoopt tot: Liberty Lane. Naast een parade van vlaggen, zal hier een grote vrijheidsmarkt/braderie plaatsvinden versterkt met een streek/ambachtsmarkt. Tevens zal de modelboten vereniging aanwezig met boten die met de oorlog te maken heeft. Op het terrein zullen ook diverse militaire voertuigen worden opgesteld. Er zal daarbij een speciaal fotohoek worden gecreëerd waar men toepasselijke foto’s kan (laten) maken.

Hopelijk gaat het ook lukken dat er weer oude vliegtuigen voorbij komen.

Ontmoet onze bevrijders uit de 80 jarige oorlog, uit de Franse Tijd en van de Tweede Wereldoorlog.

In aanloop ernaar toe worden scholen benaderd om kronen te beschilderen in het thema koningsdag/bevrijdingsdag. Deze zullen op het hele evenementen terrein worden opgehangen. Tevens wordt het centrum versierd met vlaggen van alle dorpen van Goeree Overflakkee.

Op het parkeerterrein bij de Nieuwstraat zal er vrijdag en zaterdag een grote nostalgische kermis zijn met onder andere Zwanenzweefmolen, Bootjesmolen, Draaimolen en rupsbaan.  Daarnaast zullen daar ook de militaire voertuigen te bewonderen zijn op zaterdag.

Ter ere van het feestelijke programma zal een speciale krant worden uitgebracht die huis aan huis op het hele eiland Goeree Overflakkee verspreid zal worden.

Om dit programma mogelijk te maken werkt Hart van Goeree Overflakkee samen met het Streekmuseum GO, VV Flakkee, Modelbouwvereniging, Stichting Zijn, Oranje Vereniging Middelharnis/Sommelsdijk, Streekmuseum, Veteranen GO en Scouting Goedereede.

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. 13:30-16:30
wo. 13:30-16:30
do. 13:30-16:30
vr. 13:30-16:30
za. 13:30-16:30

 

Bezoek onze webshop! 

Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

06-52 15 31 69

info@streekmuseum.nl

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 5.00
€ 2.50
Gratis

Betalen kan per PIN of contant. Wij accepteren nu ook de Museumkaart.

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden
€ 15.00
€ 25.00

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat.

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Blijf op de hoogte

    Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

    Streekmuseum Goeree-Overflakkee
    17 beoordelingen