Flag of Germany
Het laatste nieuws

FLUZI feest zaterdag 8 juni

Braderie, kermis, muziek en demo’s

Middelharnis- Op zaterdag 8 juni 2024 vieren we in het oude centrum van Middelharnis het FLUZI-feest. FLUZI staat voor “Flakkee uit zijn isolement”. Dit jaar is het 60 jaar geleden dat door de opening van de Haringvlietbrug ons eiland een vaste oeververbinding kreeg met “de overkant”. Dit vieren we met een grote braderie met tal van activiteiten en optredens van bands. Haal je retro kleding maar uit de kast! Klik hier voor het gehele PROGRAMMA.

Van 10 tot 17 uur is er een grote braderie met meer dan 130 kramen op de Voorstraat, Nieuwstraat, Kerkepad, Kaai en Spuiplein van Middelharnis. Uiteraard zal live muziek uit de jaren 60 die dag tot in de late uurtjes (23:00 uur) niet ontbreken met enthousiasme en dansbaar repertoire voor jong en oud op het Spuiplein.

Bezoek de vele activiteiten in de gotische Grote- of Sint Michaëlskerk. Ga op de foto in klederdracht of luister in de kerkbanken naar de verhalen van W.G. van de Hulst. Klim op de toren en geniet van het uitzicht! Kom op adem op het terras van de kerk en luister naar de gedichten van de Reizende Dichters.

Zing mee met de draaiorgels op straat of bij de vele bandjes die komen op het Spuiplein. Kom aan boord van de MD3, het laatste historische vissersschip in de haven. Dorst gekregen van het meezingen of van de zilte zee lucht? De heren van de Ronde Tafel bedienen de bezoekers graag van een drankje op het Spuiplein, terwijl een show wordt opgevoerd van de Vaandelzwaaiers uit België. Een muzikaal en zeer indrukwekkend schouwspel! Voor kinderen is er een kleedjesmarkt in de Spuistraat aan de Haven.

Bezoek de ambachtenmarkt met meer dan 23 kramen in de Nieuwstraat en neem ook een kijkje bij de oude voertuigen uit de tijd dat 60 jaar geleden de Haringvlietbrug in 1964 werd gerealiseerd en Goeree-Overflakkee het FLUZI-feest vierde.

De talrijke liveoptredens met onder andere rock-‘n-rollmuziek van verschillende bands nemen de bezoekers volledig mee terug naar de bruisende jaren zestig.

Haal je retro kleren maar uit de kast en vier met elkaar het FLUZI-feest!

Wie zijn de organisatoren?

De organisatie van dit bijzondere programma ligt in handen van Stichting Hart van Goeree-Overflakkee, vereniging Streekmuseum Goeree-Overflakkee, de Oranjevereniging Sommelsdijk/Middelharnis en Serviceclub De Ronde Tafel 118.

Daarnaast werken ze samen met andere partners zoals de Reizende Dichters, De Rarekiek, Stichting Visserij Historie Middelharnis, de Grote- of Sint Michaëlskerk, Breicafé Steekje Los, de Gerard Razenberg Stichting, autoclub Carwei, BIZ Middelharnis Centrum en de Chauffeursvereniging.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Goeree-Overflakkee en het Windfonds Goeree-Overflakkee.

HELLUP! We hebben jou nodig!

Vrijwilligers jullie hulp is onmisbaar! Wil je een paar uur bijdragen aan dit evenement? Heel graag!

We zoeken mensen bij het opbouwen vanaf vrijdagavond 19:00 uur op het Spuiplein, we zoeken mensen op de dag zelf en bij het afbreken na 23:00 uur. Wil je je steentje bijdragen aan de evenementen in Sommelsdijk en Middelharnis? Meld je dan aan bij de Oranjevereniging via info@hartvangoereeoverflakkee.nl.

Laten we samen dit historische moment vieren en er een onvergetelijk FLUZI-feest van maken! Klik hier voor het gehele PROGRAMMA.

mockups-design.com

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. 13:30-16:30
wo. 13:30-16:30
do. 13:30-16:30
vr. 13:30-16:30
za. 13:30-16:30

Groepsbezoek mogelijk op afspraak.

Bezoek onze webshop! 

Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

06-52 15 31 69 of 0187 – 48 37 78.

info@streekmuseum.nl

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 7.50
€ 2.50
Gratis

Betalen kan per PIN of contant. Wij accepteren nu ook de Museumkaart en de EILANDPAS.

LET OP! Kaartjes via de EILANDPAS koop je voorafgaand via: Toegang Streekmuseum in Sommelsdijk | Goeree-Overflakkee (visitgo.nl)

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden (op verzoek)
€ 35.00

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat.

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Blijf op de hoogte

    Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

    Streekmuseum Goeree-Overflakkee
    17 beoordelingen