Flag of Germany
Het laatste nieuws

FLUZI-film

In het jaar 1964 legden mede de gebroeders Boomsma filmbeelden vast van Goeree-Overflakkee. Nu, zestig jaar later, brengt Delta Video Produkties uit Stad aan ’t Haringvliet deze en andere unieke beelden en foto’s tot leven in een FLUZI-film in opdracht van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee.

🌿 Een Eiland in Kleur 

Deze film biedt een zeldzaam kijkje (met zelfs sommige beelden in kleur!) in het verleden van ons eiland. Met een scherp oog voor detail zoomt de camera in op de landbouw en mechanisatie. Je ziet de Haringvlietbrug verrijzen. Van toegewijde landarbeiders met hun vertrouwde landbouwvoertuigen uit de jaren 60, tot zorgeloze vakanties in Ouddorp.

🌊 Een Eiland in Transitie 

De FLUZI-film vangt de essentie van een tijdperk waarin Goeree-Overflakkee nog een eiland was. De boot naar Hellevoetsluis zat vol met auto’s, en de horizon was begrensd door water en lucht. Het was een tijd van verandering, van bruggen slaan tussen land en water, van vooruitgang en nieuwe mogelijkheden.

We zien de eerste vrachtwagen de brug over rijden! Unieke beelden uit het nationale archief van Beeld en Geluid uit Hilversum. Beleef het Verleden! De première van de FLUZI-film is 8 juni in de Hoeksteen naast de kerk in de Ring van 10:00-14:00 uur. De film duurt 12 minuten. Programma FLUZI-FEEST 8 juni – Streekmuseum

Mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Goeree-Overflakkee.

een kleurrijke tijdsreis door Goeree-Overflakkee

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. 13:30-16:30
wo. 13:30-16:30
do. 13:30-16:30
vr. 13:30-16:30
za. 13:30-16:30

Groepsbezoek mogelijk op afspraak.

Bezoek onze webshop! 

Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

06-52 15 31 69 of 0187 – 48 37 78.

info@streekmuseum.nl

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 7.50
€ 2.50
Gratis

Betalen kan per PIN of contant. Wij accepteren nu ook de Museumkaart en de EILANDPAS.

LET OP! Kaartjes via de EILANDPAS koop je voorafgaand via: Toegang Streekmuseum in Sommelsdijk | Goeree-Overflakkee (visitgo.nl)

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden (op verzoek)
€ 35.00

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat.

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Blijf op de hoogte

    Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

    Streekmuseum Goeree-Overflakkee
    17 beoordelingen