Flag of Germany
Het laatste nieuws

Lezing Portvisserij

Er drijven vaten Portwijn in het Goereese gat. 

Onze vissers op zee namen ze mee.

Naar hier. Naar Goeree.

Een deel van de opbrengst van de vaten was voor de Goereese vissers dat zij investeerden in een nieuwe vloot. Maar hoeveel kregen de vissers voor hun bijzondere vangst? En wat is er waar van de verhalen dat er vaten werden verstopt in de stad en duinen?

Vrijdagavond 24 mei 2024 nemen André Kastelein en Giel Lokker je mee terug naar het jaar 1918 en verzorgen naar aanleiding van Giels ontdekkingen een bijzondere lezing in het Torenmuseum in Goedereede over de portvangst en vertellen de verhalen die nog altijd gonzen binnen de stadsmuren van het eeuwenoude stadje Goedereede. Visserslatijn? Beleef en proef het zelf, want we sluiten de avond af met – hoe kan het ook anders – een portwijntje!

Welkom vanaf 19.00 uur met koffie. De lezing start 19.30 uur. De avond sluiten we rond 21.30 uur met elkaar af.

Een kaartje kost 7,50 euro per persoon. Na betaling staat uw naam genoteerd op onze lijst. Bij de entree hanteren we deze inschrijflijst. Koop hier uw kaartjes.

Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Goereese Gemeenschap, Museum Raad-en Polderhuis en Streekmuseum Goeree-Overflakkee.

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. 13:30-16:30
wo. 13:30-16:30
do. 13:30-16:30
vr. 13:30-16:30
za. 13:30-16:30

Groepsbezoek mogelijk op afspraak.

Bezoek onze webshop! 

Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

06-52 15 31 69 of 0187 – 48 37 78.

info@streekmuseum.nl

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 7.50
€ 2.50
Gratis

Betalen kan per PIN of contant. Wij accepteren nu ook de Museumkaart en de EILANDPAS.

LET OP! Kaartjes via de EILANDPAS koop je voorafgaand via: Toegang Streekmuseum in Sommelsdijk | Goeree-Overflakkee (visitgo.nl)

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden (op verzoek)
€ 35.00

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat.

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Blijf op de hoogte

    Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

    Streekmuseum Goeree-Overflakkee
    17 beoordelingen