Flag of Germany
Het laatste nieuws

Monumentendag 9 sept

Levende geschiedenis in het Streekmuseum met Monumentendag!

‘Het Streekmuseum vertelt eilandverhalen!’ Die leus kan heel letterlijk worden opgevat tijdens Monumentendag op zaterdag 9 september. Zien, horen en beleven is het credo. Uiteraard hoort proeven daar ook bij! Dit pas helemaal in het thema van dit jaar: levend erfgoed!

Diverse personen zijn zaterdag 9 september gehuld in de klederdracht van rond 1900 en trakteren de bezoekers met verhalen van weleer. Bij opoe kan je in het Flakkees kamertje lekker een glaasje advocaat weg lepelen en in de schoolklas vertelt de juffrouw verhaaltjes. De koffie wordt verzorgt door Saartje en Swiebertje. Een Flakkees kruukplaetje met koffie zal die dag uiteraard niet ontbreken. Nog meer horen? Beluister het visserslatijn van de visser.

Voor de kinderen is er een nieuwe speurtocht door het museum! Zoek alle voorwerpen en verzamel de letters!

Wil je de sfeer proeven van een vervlogen tijd? Stap in één van de 19 oudheidkamers van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee en maak een reis langs 2000 jaar eilandgeschiedenis. Het museum is op deze dag voor half geld te bezoeken. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Ook is het uiteraard mogelijk om lid te worden!

TIPS: deze dag is ook de dorpswandeling door historisch Sommelsdijk. Start 14:15 uur vanuit het Streekmuseum. Aanmelden kan via de site.

EN bezoek de expositie Romeinen aan de Kust.

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. 13:30-16:30
wo. 13:30-16:30
do. 13:30-16:30
vr. 13:30-16:30
za. 13:30-16:30

 

Bezoek onze webshop! 

Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

06-52 15 31 69

info@streekmuseum.nl

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 5.00
€ 2.50
Gratis

Betalen kan per PIN of contant. Wij accepteren nu ook de Museumkaart.

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden
€ 15.00
€ 25.00

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat.

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Blijf op de hoogte

    Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

    Streekmuseum Goeree-Overflakkee
    17 beoordelingen