Flag of Germany
Het laatste nieuws

Nieuwe Asterix en Obelix film

De Romeinen zijn weer even terug op Goeree-Overflakkee. Dit jaar zijn er diverse activiteiten rondom de expositie “Romeinen aan de Kust” in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Bekijk woensdag 4 oktober in het Diekhuus de nieuwste Asterix en Obelix film.

Met Holle Bolle Dag kon je her en der al de figuren uit Asterix en Obelix tegenkomen. Maar nu kan ook de nieuwe film uit 2023 bekeken worden.

In samenwerking met het Filmhuis wordt woensdag 4 oktober 20:00 uur de film “Asterix en Obelix in het middenrijk” getoond.

Verhaal

De twee legendarische helden uit het Gallische dorpje dat niet buigt voor Romeinen, worden door een Chinese prinses verzocht om haar keizerrijk en de ontvoerde keizerin te redden. Op weg naar het Verre Oosten hebben Asterix en Obelix steeds meer aandacht voor de prinses en haar lijfwacht, maar minder voor elkaar. Terwijl de vriendschap scheurtjes begint te vertonen, lopen de spanningen in China op waar Julius Caesar de slechteriken helpt om het hele land te veroveren.

Het Diekhuus bevind zich aan het Beneden Zandpad van Middelharnis. Tickets zijn € 13,00 en dit is inclusief consumptie. Te bestellen via de site van het Diekhuus; Voorstellingen (hetdiekhuus.nl)

Expositie

Veel Romeinse sporen zijn gevonden in de bodem. De eerste vondsten op Goeree-Overflakkee werden gedaan in de 17e eeuw op het strand van Goedereede. Het waren sporen van een verdwenen wereld. Het kreeg dan ook de toepasselijke naam de “Ouwe Waerelt”.

Bekijk in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee tot 17 februari de sporen van deze Romeinse “Ouwe Waerelt” met oa. de Ouddorpse zeer zeldzame maliënkolder en een altaar gewijd aan de lokale Romeinse godin Nehalennia! Tot ziens in de Kerkstraat van Sommelsdijk!

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. 13:30-16:30
wo. 13:30-16:30
do. 13:30-16:30
vr. 13:30-16:30
za. 13:30-16:30

 

Bezoek onze webshop! 

Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

06-52 15 31 69

info@streekmuseum.nl

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 5.00
€ 2.50
Gratis

Betalen kan per PIN of contant. Wij accepteren nu ook de Museumkaart.

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden
€ 15.00
€ 25.00

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat.

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Blijf op de hoogte

    Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

    Streekmuseum Goeree-Overflakkee
    17 beoordelingen