Flag of Germany
Het laatste nieuws

Ontdek Rooms-Katholiek Achthuizen

Het Streekmuseum vertelt graag eilandverhalen en organiseert op zaterdag 24 juni een rondwandeling door het kleinste, maar gezelligste dorp van Goeree-Overflakkee. Door de verhalen die worden verteld, komt de geschiedenis tot leven en zul je horen hoe het kan dat dit het enige volledig Rooms-katholieke dorp is!

Samen met een gids een stukje eilandgeschiedenis verkennen is leuk en leerzaam. Voor eilanders en toeristen is dit een uitgelezen moment om meer te weten te komen over een kleine geloofsgemeenschap met een rijke historie.  

Wat kom je te weten in deze rondwandeling? Je wordt meegenomen in de geschiedenis van het ontstaan van Achthuizen tot nu. Je zult horen wat het Rijke Roomse leven in Achthuizen inhield en waarom Maria écht bij Achthuizen hoort. Ook hoor je waarom Achthuizen zonder het Katholicisme nooit bestaan zou hebben.

Meedoen?

Op zaterdag 24 juni is om 10:00 uur de rondwandeling. Deze start op het kerkplein, Kerkstraat 1. En duurt ongeveer anderhalf uur. Een rondwandeling kost slechts € 5,- per persoon. Inschrijven en betalen kan via deze link. De gids is de bevlogen Tim Jochems.

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. 13:30-16:30
wo. 13:30-16:30
do. 13:30-16:30
vr. 13:30-16:30
za. 13:30-16:30

Groepsbezoek mogelijk op afspraak.

Bezoek onze webshop! 

Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

06-52 15 31 69 of 0187 – 48 37 78.

info@streekmuseum.nl

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 7.50
€ 2.50
Gratis

Betalen kan per PIN of contant. Wij accepteren nu ook de Museumkaart en de EILANDPAS.

LET OP! Kaartjes via de EILANDPAS koop je voorafgaand via: Toegang Streekmuseum in Sommelsdijk | Goeree-Overflakkee (visitgo.nl)

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden (op verzoek)
€ 35.00

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat.

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Blijf op de hoogte

    Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

    Streekmuseum Goeree-Overflakkee
    17 beoordelingen