Flag of Germany
Het laatste nieuws

Proef de sfeer van vroeger met gruttenbrij tijdens rondleiding door museum

SommelsdijkOp Goeree Overflakkee “zetten we de tafel aan” als we bedoelen dat we deze gaan dekken. Dat is de titel van de expositie over serviezen, glaswerk, bestek uit de jaren 1850-1950 gebruikt door Flakkeeënaars in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in de Kerkstraat van Sommelsdijk.

Het bestuur van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee nodigt iedereen uit voor een boeiende reis door de tijd met een rondleiding langs de expositie “Wiele hà d’n taefel angezet”. Deze zomer, op selecte dagen in juli en augustus, is de rijke geschiedenis van tafelgerei en tafelmanieren van weleer ervaren.

Ken jij de Tafelmanieren ?

Een deskundige gids neemt de bezoeker mee via een presentatie en rondleiding langs prachtige collecties van porselein en aardewerk, zilver en pleet. Ontdek wat gebruikelijk was bij het dekken van de tafel en sta versteld van de tafelmanieren die onze voorouders hanteerden.

Proef de authentieke smaak van “gruttenbrij met stroop en boter”, een gerecht dat ooit veelvuldig werd genoten op Goeree-Overflakkee.

Met kleine groepen van maximaal 10 personen garanderen ze een persoonlijke ervaring waarbij er ruimte is voor vragen en een nauwkeurige blik op de historische voorwerpen.

Aanmelden

De rondleidingen zijn op: woensdag 10 juli, vrijdag 19 juli, woensdag 14 augustus, vrijdag 16 augustus, woensdag 28 augustus van 12:00 tot 14:00 uur. De kosten zijn EUR 7,50 en komen bovenop de reguliere toegangsprijs, inclusief een kopje koffie of thee en de proeverij. Gebruik de Eilandpas voor een leuke korting op de reguliere toegangsprijs of neem je museumjaarkaart mee!

Deze rondleiding bouwt voort op de succesvolle tentoonstelling die serviezen, glaswerk en bestek uit de jaren 1850-1950 tentoonstelt, zoals gebruikt door de inwoners van Goeree-Overflakkee. De tentoonstelling loopt tot 15 november 2024.

Inschrijven via: Inschrijving – Streekmuseum of neem contact op via 06-52153169/0187-483778.

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. 13:30-16:30
wo. 13:30-16:30
do. 13:30-16:30
vr. 13:30-16:30
za. 13:30-16:30

Groepsbezoek mogelijk op afspraak.

Bezoek onze webshop! 

Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

06-52 15 31 69 of 0187 – 48 37 78.

info@streekmuseum.nl

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 7.50
€ 2.50
Gratis

Betalen kan per PIN of contant. Wij accepteren nu ook de Museumkaart en de EILANDPAS.

LET OP! Kaartjes via de EILANDPAS koop je voorafgaand via: Toegang Streekmuseum in Sommelsdijk | Goeree-Overflakkee (visitgo.nl)

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden (op verzoek)
€ 35.00

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat.

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Blijf op de hoogte

    Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

    Streekmuseum Goeree-Overflakkee
    17 beoordelingen