Kerkstraat 4-12 3245
AK Sommelsdijk
T 06-52153169

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. gesloten
wo. 14-17 uur
do. gesloten
vr. gesloten
za. 14-17 uur

Op afspraak is het museum ook doordeweeks geopend!
Van 1 november tot 1 maart is het winterseizoen
en is het museum beperkt open.

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 5.00
€ 2.50
Gratis
Flag of Germany
Het laatste nieuws

Puzzeltocht Sommelsdijk

Omdat de Holle Bolle-dag van Sommelsdijk in 2020 niet kon doorgaan, heeft deze wandelpuzzeltocht als thema de “Holle Bolle-omloop” gekregen.

Het verwijst niet alleen naar de jaarlijkse Holle Bolle-dag in Sommelsdijk, maar ook naar het eilandevenement De Omloop. 

De puzzeltocht is fun en boordevol dorps- en eilandwetenswaardigheden. De tocht biedt speelse ontspanning en naarstige beweging in deze bijzondere tijd. Het is een ideaal gezinsuitje tijdens de aankomende voorjaarvakantie, want met 2 etappes van elk zo’n 100 minuten kun je even vooruit. Liever korter of langer wandelen? De etappes zijn naar eigen wens in te delen.

Het mooi vormgegeven puzzelboekje Sommelsdijk is via de webshop van het museum verkrijgbaar (EUR 5,50). Daar zijn ook de andere puzzeltochten te vinden: de wandelpuzzeltocht Middelharnis en de autopuzzeltochten Oost en West. En goed nieuws: binnenkort volgen nog meer mooie puzzeltochtboekjes.

Het Streekmuseum GO vertelt eilandverhalen, (juist) ook nu!

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. gesloten
wo. 14-17 uur
do. gesloten
vr. gesloten
za. 14-17 uur

Op afspraak is het museum ook doordeweeks geopend!
Van 1 november tot 1 maart is het winterseizoen
en is het museum beperkt open.

Bezoek onze webshop! 

Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

06-52 15 31 69

info@streekmuseum.nl

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 5.00
€ 2.50
Gratis

Betalen kan per PIN of contant. Helaas accepteren wij geen museumkaart.

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden
€ 15.00
€ 25.00

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat. Houdt u er rekening mee dat u hier op woensdagen vanwege markt niet kunt parkeren!

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Blijf op de hoogte

    Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

    Streekmuseum Goeree-Overflakkee
    17 beoordelingen