Kerkstraat 4-12 3245

Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
webshop

Toneelstuk vrouwen met haar op hun tanden

Oktober is traditiegetrouw de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het landelijke thema “Zij/Hij”. Op Goeree-Overflakkee ligt de focus op de vrouwen die vaak een ondergeschikte rol kregen in de geschiedenis. Zaterdag 12 oktober verzorgt toneelgroep “de Droage Keeltjes” twee toneeloptredens op het Marktveld van Sommelsdijk bij het Streekmuseum Goeree-Overflakkee.

Het toneelstuk laat zien hoe een oude vrouw in deze tijd weer verliefd wordt. Door een cursus “hoe om te gaan met een I-pad” heeft ze zich verdiept in de geschiedenis. Ze neemt de kijker mee naar het allereerste begin. Ze vertelt over vrouwen door de eeuwen heen en wie zo belangrijk zijn geweest voor de eilandelijke en landelijke geschiedenis. Vele vrouwen zullen in dit humoristische toneelstuk de revue passeren van het begin tot de moderne tijd van vandaag.

De toneelstukken zijn gratis toegankelijk en aan het einde van de voorstelling wordt met de pet langsgegaan. Tevens is er gelegenheid om kopje koffie met wat lekkers te nuttigen bij het Streekmuseum Goeree-Overflakkee die een van de organisatoren is.

ma. gesloten
di. 14:00 – 17:00
wo. 10.00 – 12.00 / 14.00 – 17.00
do. 14:00 – 17:00
vr. 14:00 – 17:00
za. 14.00 – 17.00

Het museum heeft in de winter (1 november tot 1 maart) aangepaste openingstijden. In de vakanties is het museum geopend.

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden

Betalen kan per PIN of contant. Helaas accepteren wij geen museumkaart.

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat. Houdt u er rekening mee dat u hier op woensdagen vanwege markt niet kunt parkeren!

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

Streekmuseum Goeree-Overflakkee
17 beoordelingen