Flag of Germany
Het laatste nieuws

Live muziek tijdens FLUZI-feest

De gehele dag zal zaterdag 8 juni er her en der muziek te horen zijn. Van draaiorgel muziek op straat tot fantastische meezingliedjes met diverse live optredens tot 23:00 uur op het Spuiplein. Laat je kuif waaien en je heupen schudden! Kom luisteren naar the sound of the sixties en meer!
Klik hier voor het gehele programma.

Opening met Sempre Crescendo (10:15 uur)

De dag start op het Spuiplein bij de opening van het feest door de burgemeester. De Koninklijke Muziekvereniging Sempre Crescendo is daarbij aanwezig en zorgt voor de vrolijke noot. Sempre is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van het eiland en al vanaf 1889 actief op het eiland! Het waren ook leden van Sempre die in de eerste vrachtwagen zaten toen de brug open ging, vertelde een nog steeds actieve muzikant.

Popkoor Roll Around (11:45 en 14:00 uur)

Dit koor bestaande uit ongeveer 35 enthousiaste dames die erg graag zingen en, zoals de naam al zegt: popsongs ten gehore brengen. Swing en zing lekker mee met deze dames van eigen bodem!

Rock’n roll band Big Caz & the Bobs (13:00, 14:30, 16:15 uur)

Laat je kuif waaien en je heupen schudden met Big Caz & the Bobs!”

Met zijn kenmerkende kuif en ontembare energie, dendert Big Caz samen met zijn Bobs al jaren de podia van Rock en Rollend Nederland over.

De bekendste jukeboxhits worden met veel plezier en enthousiasme gespeeld, je kunt gewoon niet stil blijven staan.Big Caz & the Bobs is een Rock ‘n Roll band die garant staat voor een geweldige show in de fifties en sixties stijl. Sfeer en spektakel voor jong en oud uit elke windrichting.

“Just let me hear some of that Rock and Roll music!”

Dansdemo dance to the sixties (13:40, 15:10, 16:55 uur)

Stap binnen in de wereld van swingende dans en opzwepende rock ’n roll hits uit de jaren 50 en 60 met onze gepassioneerde dansers. Zij  laten enthousiaste dansformatie zien en laten klassiekers weer tot leven komen, boordevol energie en toewijding. 

Maar ze bieden meer dan alleen een geweldige show! Ze hebben ook de mogelijkheid om gasten actief te laten deelnemen aan het plezier. Hoewel rock ’n rollen niet in één avond kan worden geleerd, hebben we een assortiment van eenvoudige pasjes om jou als bezoeker op weg te helpen, zodat je de dansvloer kan betreden en meedeinen op de muziek.

Dit wordt een onvergetelijke en swingende ervaring.

Mengelmoes: Een Symbool van Nostalgie (15:30, 18:00 uur)

Trio Mengelmoes staat synoniem voor de gouden dagen van weleer. Hun naam roept onmiddellijk herinneringen op. Als vaste gasten op talloze bruiloften en feesten, waren zij degenen die leven in de brouwerij brachten en de dansvloer vulden met paren. Hun faam reikte verder dan het eiland, waardoor ze een begrip werden in de regio. Hun legendarische optreden op het FLUZI-feest is voor velen een dierbare herinnering die de tand des tijds moeiteloos heeft doorstaan.

60 jaar geleden werden zij als beginnende band gevraagd om in de FLUZI-feesttent te spelen. Zij speelden onder de naam Johnny Highway and the headhunters put. Johnny verhuisde en na wat mutaties is een mengelmoes ontstaan. Daarom de naam Mengelmoes.

Ze werden een veel gevraagde band tot zelfs in België en op cruiseschepen. Willem en Leen, van de toenmalige band, zijn intussen wat oudere geworden, maar het enthousiasme spettert er nog vanaf! “Samen met Marcel Martijn en Linda. Daarom is het een eer om 60 jaar later dit nog te kunnen doen” aldus Leen.

Gewoon Erik en Iloon (17:15, 18:45)

“Gewoon, leuke tijdloze liedjes spelen voor jong en oud die lekker in het gehoor liggen”. En dat in een akoestische setting met gitaar, zang en percussie. Vandaar de naam: “Gewoon Erik en Iloon”. Dat is inmiddels ruim een jaar een succesvolle formule gebleken. Het duo wordt gevormd door zangeres Ilona Leijdens en gitarist/zanger Erik ter Braak.

Ilona is geboren en getogen op het eiland en treedt al jaren veelvuldig op met o.a. “Sing it! Sisters” en de “Sir Oliversband”. Erik is een echte “overkanter” en heeft in diverse bands gespeeld door het hele land voordat hij 20 jaar geleden op dit eiland kwam wonen. Na een optreden van “Sing it! Sisters” trok Erik de stoute schoenen aan en vroeg aan Ilona of zij zin had om samen een akoestisch duo te beginnen. Ilona twijfelde geen seconde en sindsdien zijn zij muzikaal onafscheidelijk.

Speciaal voor FLUZI hebben zij een muzikaal aanstekelijke speellijst samengesteld met een knipoog naar de jaren 60.

Met Beide Voeten (20:00 uur)

Deze groep van ons eigen eiland bestaat alweer een aantal jaar, vanaf 2003 zijn ze van een 3-koppige band naar een 6-koppige band gegaan. Meer zielen, meer vreugd?! Wij denken van wel!!

De band heeft op de meest uiteenlopende locaties gespeeld, van intieme akoestische optredens zittend op strobalen tot knallende versterkte optredens op professionele podia. De liefde voor muziek zorgt voor enthousiasme bij elk optreden.
MBV heeft een uitgebreid repertoire met ruimte voor Country, Blues, Pop en Rock…

KELLUF (21:15 en 22:15 uur)

Waar dit in sommige delen van Nederland al lang en breed een begrip is, heeft nu ook Goeree-Overflakkee haar eigen dialectrockband: KELLUF!
Vijf ervaren Flakkeese muzikanten spelen songs in het Flakkeese dialect met lekkere, stevige Rock ‘n Roll basis!

Kelluf! neemt je mee op een muzikale reis door het Flakkeese dialect en brengt het eiland Goeree-Overflakkee tot leven. Geïnspireerd door bands als Normaal, Bertus Staigerpaip en Bökkers, brengt deze rockband hun unieke mix van eigen composities en aangepaste covers, voorzien van Flakkeese teksten! Deze humoristische en herkenbare teksten vertellen verhalen over het dagelijks leven op hun geliefde eiland en creëren een geweldige sfeer.

Algemeen persbericht: FLUZI feest zaterdag 8 juni – Streekmuseum

Wie zijn de organisatoren?

De organisatie van dit bijzondere programma ligt in handen van Stichting Hart van Goeree-Overflakkee, vereniging Streekmuseum Goeree-Overflakkee, de Oranjevereniging Sommelsdijk/Middelharnis en Serviceclub De Ronde Tafel 118.

Daarnaast werken ze samen met andere partners zoals de Reizende Dichters, De Rarekiek, Stichting Visserij Historie Middelharnis, de Grote- of Sint Michaëlskerk, Breicafé Steekje Los, de Gerard Razenberg Stichting, autoclub Carwei, BIZ Middelharnis Centrum en de Chauffeursvereniging.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Goeree-Overflakkee en het Windfonds Goeree-Overflakkee.

HELLUP! We hebben jou nodig!

Vrijwilligers jullie hulp is onmisbaar! Wil je een paar uur bijdragen aan dit evenement? Heel graag!

We zoeken mensen bij het opbouwen vanaf vrijdagavond 19:00 uur op het Spuiplein, we zoeken mensen op de dag zelf en bij het afbreken na 23:00 uur. Wil je je steentje bijdragen aan de evenementen in Sommelsdijk en Middelharnis? Meld je dan aan bij de Oranjevereniging via info@hartvangoereeoverflakkee.nl.

Laten we samen dit historische moment vieren en er een onvergetelijk FLUZI-feest van maken!

Openingstijden

zo & ma. gesloten
di. 13:30-16:30
wo. 13:30-16:30
do. 13:30-16:30
vr. 13:30-16:30
za. 13:30-16:30

Groepsbezoek mogelijk op afspraak.

Bezoek onze webshop! 

Kerkstraat 2-12, 3245 AK Sommelsdijk

06-52 15 31 69 of 0187 – 48 37 78.

info@streekmuseum.nl

Entreeprijzen

Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Museumvrienden
€ 7.50
€ 2.50
Gratis

Betalen kan per PIN of contant. Wij accepteren nu ook de Museumkaart en de EILANDPAS.

LET OP! Kaartjes via de EILANDPAS koop je voorafgaand via: Toegang Streekmuseum in Sommelsdijk | Goeree-Overflakkee (visitgo.nl)

Rondleidingen en groepsbezoek

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden weten van de collectie van het Streekmuseum? Ga mee met onze rondleiders en laat u meevoeren door de eeuwen heen.

Voor een groepsbezoek buiten openingstijden en voor rondleidingen kunt u het museum bellen. Mobiel: 06 52 15 31 69

Rondleiding tijdens openingstijden
Rondleiding buiten openingstijden (op verzoek)
€ 35.00

Bereikbaarheid

Komend vanaf Rotterdam of Zierikzee volgt u op de N59 de borden Middelharnis. Bij de verkeerslichten bij Oude-Tonge slaat u af de N215 op richting Middelharnis. Op de rotonde bij Middelharnis neemt u de tweede afslag, u doet bij de volgende twee rotondes hetzelfde. Daarna neemt u de tweede straat links, de Van Aerssenstraat. Rijd deze helemaal uit tot u op de Enkele Ring komt. Wij adviseren u hier te parkeren.

Een andere mogelijkheid is parkeren langs de Voorstraat of het Marktveld. Hiervoor houdt u op de Enkele Ring rechts aan en rijdt u als het ware om de kerk heen. U neemt vervolgens de eerste straat rechts, de Oranjestraat. U kunt vervolgens rechtsaf het Marktveld op of linksaf de Voorstraat.

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bevindt zich op loopafstand van de bushalte Sommelsdijk Krakeelstraat. Deze halte is bereikbaar via buslijn 136 die rijdt vanaf Busstation Stellendam en vanaf halte Schaapsweg N59 in Achthuizen. Deze laatste twee haltes zijn vanaf de grote doorgaande lijnen bereikbaar.

Blijf op de hoogte

    Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.

    Streekmuseum Goeree-Overflakkee
    17 beoordelingen